Over

Zoals onze header al verklapte, zijn wij een dynamisch team dat het aantal ziektedagen in bedrijven tracht te verminderen door organisaties te helpen met het uitwerken van een bewegingsbeleid.

De allereerste mens was een actief wezen dat rondtrok van de ene vruchtbare plek naar de andere vruchtbare plek. Toen de mens zich duizenden jaren later settlede, begon een leven als landbouwer, smid of zelfs timmerman. Dit was ook een zeer actieve levensstijl en ons lichaam heeft zich stilletjes aan aangepast aan dit leven.

De mens is duizenden jaren later een inactief wezen geworden dat zeer weinig beweegt. Op het werk bewegen we zeer weinig en als we thuiskomen dan zijn we te moe om te gaan sporten. Dit gaat echter ten koste van onze gezondheid.

Het is niet toevallig dat heel veel hedendaagse problemen toe te schrijven zijn aan onze steeds meer inactief wordende levensstijl. Zo stijgt het aantal mensen met overgewicht jaarlijks, hebben mensen vaak last van te hoge bloeddruk en cholesterol, hebben ze een slechte bloedcirculatie, enzovoort.

Deze problemen zorgen helaas niet alleen voor een verhoging van de ziektedagen, en dus hogere arbeidskosten, maar hebben ook invloed op de productiviteit van de werknemers. Ook dit laatste verhoogt de kost van de ingezette arbeid, een kost die sowieso al tot de hoogste van Europa behoort.

Productiviteit van werknemers is niet alleen belangrijk om competitief te kunnen blijven met de concurrenten, maar is ook het belangrijkste om de grootste kost van de meeste bedrijven te doen renderen, de loonkost.

Reden te meer om hier dus een einde aan te maken in uw organisatie!

Hoe doen we dit?

Door organisaties te assisteren in de aanpak van voeding, beweging en houding op het werk, trachten we de levensstijl van zowel kaderpersoneel als operationeel personeel positief te veranderen.

Dit doen we aan de hand van workshops, coaching, trainings- en voedingschema’s en fitheidsmetingen. Daarnaast kunnen leden van de organisatie de smaak van beweging te pakken krijgen via onze teambuilding activiteiten. De laagdrempelige aanpak maakt ons aanbod toegankelijk voor iedereen.

Meer weten over ons aanbod? Kijk dan hier of contacteer ons!